header Buiten-toch-thuis

Voorstellen

Mijn naam is Marianne Goudberg. Ik ben 40 jaar oud, getrouwd en samen hebben wij twee geweldige zonen (2000 en 2004). Ons huis is gelegen in de wijk Voorhof te Leiderdorp. In ons huis wordt niet gerookt en ons huis is dus ook absoluut rookvrij om een veilige en gezonde omgeving te bieden aan kinderen.

Ik vind mezelf rustig, consequent, spontaan en flexibel. Ik vind het leuk om met kinderen dingen te ondernemen zoals eendjes voeren of met de Duplo bouwen. Hierbij help ik wel maar probeer ze zoveel mogelijk zelf te laten doen. Dit in het kader van zelfredzaamheid.

Verder probeer ik de kinderen ook normen en waarden over te brengen zoals rekening houden met elkaar. Dit doe ik door ze te laten wachten op elkaar (bijvoorbeeld bij het eten en wandelen), leren samen te spelen (geen speelgoed afpakken) en aandacht voor elkaar hebben (op je beurt wachten). Maar ook door ze zelf conflicten met elkaar op te laten lossen.

Ook veiligheid is natuurlijk erg belangrijk. Ik probeer dit door duidelijkheid, regelmaat en een stabiele omgeving te bieden.

Ik vang vanaf 2006 kinderen op bij mij thuis. In 2010 heb ik de benodigde diploma’s gehaald die de overheid wettelijk verplicht. Bij gastouderbureau Kroostopvang volg ik ook minimaal 1x per jaar een training om mij te blijven ontwikkelen. Zo heb ik in november 2014 mijn certificaat Peuterpraat gehaald. Dit is het VVE* programma van de AED*. In 2010 heb ik mij ingeschreven bij de KvK en werd; “Buiten-toch-thuis kinderopvang” een feit.

Werken met kinderen kost veel energie, maar je krijgt er ook heel veel voor terug. Ik vind het heel fijn om kinderen een veilig plekje te bieden waar ze zich prettig en nog belangrijker, waar ze zich thuis voelen. Het is fantastisch werk waar ik elke dag van mag genieten!

*VVE = Vroeg Voorschoolse Educatie
*AED = Ambulante Educatieve Dienst

spelen in boomgaard